Louis Buurstee Toernooi 2024

 

Afgelopen zaterdag 13 april hield JudoKlub Klundert haar jaarlijkse Louis Buurstee Toernooi voor de “beginnende” judoka t/m 14 jaar.

Helaas waren er dit jaar wat minder inschrijvingen dan gebruikelijk maar dat deed niks af aan het plezier en het fanatisme bij de wel aanwezige judoka’s.

Op 3 verschillende matten werd er door zo’n 40 judoka’s hard gestreden om een zo hoog mogelijke plek op het podium.

Het is altijd leuk om te zien hoe de judoka’s zich in de loop van de jaren dat ze de sport beoefenen ontwikkelen. Waar de allerkleinsten van  5 en 6 jaar over het algemeen heel onwennig en gespannen de mat betreden en ook voorzichtig aan de wedstrijd beginnen zie je dat de leeftijdsgroep daarboven al wat fanatieker hun partijen aanvangen. Vanaf zo’n 9 à 10 jaar zie je een nog grotere stap voorwaarts en ook de diversiteit in zowel aanvallende, alsook overname technieken wordt dan goed zichtbaar.

Dat de judoka’s van JudoKlub Klundert zich goed thuis voelden in hun eigen omgeving is ook terug te zien in behaalde resultaten.

Een welverdiende 1e plaats voor Silvi Witkamp, Riley van Uden en Denisse Meijer-Medina.

Een fraaie 2e plaats voor Ephron Korteweg, Wessel van de Langkruis, Noa Hollemans en Brady van Uden.

Een mooie 3e plaats voor Joanne Gaillard, Sacha Snel, Fleur Strootman, Koen Damen en Dylan Brouwers.

Een niet minder fel bevochten 4e plaats was er voor Daniëlla Meijer-Medina

Aan het einde van het toernooi was er, buiten een welverdiend applaus, een mooie medaille en een door Optisport gesponserde kortingskaart ook voor elke judoka.

Wie in de leeftijd van 5 tot …. jaar heeft het in zich om judoka of aikibudoka (vanaf 14jr.) te worden en waagt de stap naar de dojo van JudoKlub Klundert?  De deur van onze dojo staat open voor jong en oud.  Kom daarom dan ook gerust eens langs voor een paar proeflessen.

Voor meer info over judo en aikibudo bij JudoKlub Klundert kunt u terecht elders op de website. 

dsc-0849
dsc-0846
dsc-0873 2
dsc-0868
dsc-0864
dsc-0862 2
dsc-0860
dsc-0857
dsc-0854
dsc-0851
dsc-0886
dsc-0884